Џудо клубот „Дрим“ Струга освои шест медали на натпреварот во Ниш

На 09.06.2013 во Ниш Р.Србија Џудо Клубот “ДРИМ” Струга настапи на меѓународниот натпревар “ВУК ОПЕН НИШ 2013”.
На натпреварот право на настап имаа возрасните категории полетарци 2003-2004 и помлади, помлади пионери 2001-2002 и постари пионери 1999-2000. Во жестока конкуренција од над 250 такмичари од Србија, Босна, Бугарија, Романија и Македонија ЏК “ДРИМ” Струга зеде учество со 9 натпреварувачи и освои 6 медали: 2 златни, 2 сребрени и 2 бронзени и беше прогласен за најуспешна машка екипа во категоријата Полетарци. Со медали се закитија: Полетарци 2003-2004 и помлади: -Кристијан Ангелески -31кг              злато -Никола Шипинкаровски +50кг        злато -Андреј Вељаноски -25кг                  сребро -Mарко Донески -22кг                       сребро -Божидар Донески -25кг                   бронза -Павел Блажески -42кг                     бронзаНа 09.06.2013 во Ниш Р.Србија Џудо Клубот “ДРИМ” Струга настапи на меѓународниот натпревар “ВУК ОПЕН НИШ 2013”.

Пронајдете не на следниве мрежи: