Духовна академија по повод Петровден

Loading...

Во рамките на одбележувањето на Петровден, празникот на Општина Кочани, в понеделник на 11 јули, во Центарот за култура „Бели мугри“ во Кочани ќе се одржи Духовна академија, на која со црковни беседи и уметнички творби ќе биде истакнато значењето на патрониот празник на градот.Во рамките на програмата ќе настапат машкиот црковен хор „Хармосини“ од Скопје,  црковните хорови при Лесновниот манастир и храмот „Св. Климен“ од Штип и  групата „Ѓердани“ од Штип која ќе исполни етно и духовна музика.
Духовната академија ќе започне во 18:30 ч.
 Во рамките на програмата ќе настапат машкиот црковен хор „Хармосини“ од Скопје,  црковните хорови при Лесновниот манасти

loading...
Loading...