Два земјотреси утрово ја стресоа Македонија

Loading...

Според Сеизмолошката опсерваторија, земјотресот во Скопје е регистриран во 08:03 часот со епицентар на само неколку километри источно од централното градско подрачје.Во Македонија утрово покрај земјотресот во Скопје, регистриран е уште еден земјотрес во охридското епицентрално подрачје.
Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет соопшти дека земјотресот во Охрид е со Рихтерова магнитуда од 2,1  и е почуствуван во 02:26 часот. Земјотресот е со епицентар на 10 километри источно од Охрид.
Според Сеизмолошката опсерваторија, земјотресот во Скопје е регистриран во 08:03 часот со епицентар на само неколку километри источно од централното градско подрачје. Земјотресот е со Рихтерова магнитуда од 2,4 и е почувствуван од населението во Скопје и околина.Во Македонија утрово покрај земјотресот во Скопје, регистриран е уште еден земјотрес во охридското епицентрално подрачје.
Сеизмолошката опс

loading...