Двајцата напаѓачи од Париз ограбиле бензиска и киднапирале човек!

Loading...

Двајцата осомничени напаѓачи биле забележани во северниот дел на Франција каде што ограбиле бензиска и киднапирале човек.Бегалците по кои трага цела Франција по вчерашниот масакр во неделникот Шарли Ебдо се превезувале во сиво Рено клио кое го користеле при грабежот на бензиската во северниот дел на земјата. Се верува дека оттаму украле храна и гориво.
Се претпоставува дека при бегството го киднапирале и вработениот на бензиската по што најверојатно се упатиле кон Париз. Според локалната телевизија БМФТВ полицијата ги блокирала сите главни приоди кон градот. Сомневањата се дека бегалците се движат кон западниот дел на Париз.
Според француските медиуми, на бензиската во местото Вилерс-Котерет каде што биле забележани осомничените се слушнале и истрели.
Во потрагата по двајцата браќа учествуваат повеќе од 3.000 француски полицајци.Бегалците по кои трага цела Франција по вчерашниот масакр во неделникот Шарли Ебдо се превезувале во сиво Рено клио кое го користеле при грабежот н

loading...
Loading...