Две затруени деца итно пренесени на Детската клиника во Скопје

Loading...

Две братчиња од прилепското село Депрешта, на возраст од четири и пет години, се во стабилна состојба, по укажаната медицинска помош на детската клиника во Скопје, каде попладнево итно биле пренесени од прилепската болница.Лекарите во прилепската болница ги направиле потребните интервенции за детоксикација и веднаш ги испратиле децата на понатамошен третман на скопските клиники.
Децата испиле апчиња дијазепам, а сега се во стабилна состојба и веројатно веќе утре ќе бидат пуштени на домашно лекување, дознава ТВ Нова од болнички извори.Лекарите во прилепската болница ги направиле потребните интервенции за детоксикација и веднаш ги испратиле децата на понатамошен третман на скопски

loading...