Еболата однесе над 7.500 човечки животи

Loading...

Бројот на жртвите од ебола достигна 7.573 лица, покажуваат новите податоци на Светската здравствена организација.Досега се потврдени вкупно 19.463 заразени случаи. Најпогодена земја е Сиера Леоне со 9.004 потврдени случаи на зараза, додека во Либерија има најмногу смртни случаи (3.384).
Мисијата на ОН во Либерија продолжува со напорите да ѝ помогне на земјата да го спречи ширењето на смртоносната болест.
Според Питер Пиот, кој го откри вирусот на болеста, епидемијата веројатно ќе трае до крајот на 2015 година.Досега се потврдени вкупно 19.463 заразени случаи. Најпогодена земја е Сиера Леоне со 9.004 потврдени случаи на зараза, додека во Либерија има најм

loading...
Loading...