Еден од карикатуристите на „Шарли Ебдо“ го спаси ЕДНА СИТНИЦА!

Loading...

Сопругата на еден од карикатуристите на сатиричниот весник „Шарли Ебдо“ изјави дека нејзиниот сопруг го преживеал терористичкиот напад поради чиста случајност.Сопругата на Реналд Лузиј изјавила дека нејзиниот маж познат под псевдонимот „Луз“ го преживеал нападот поради тоа што се успал и задоцнил на работа половина час. Реналд инаку е автор на карикатурата на пророкот Мухамед која е објавена на насловната страна на венсикот „Шарли Ебдо“.
Сопругот и јас се разбудивме половина час подоцна од тоа што требаше. Затоа стигна по пукањето. Знам дека е добро, но и понатаму сум страшно исплашена, вели таа.
Во нападот преживеа уште една вработена. Станува збор за илустраторката Корин Коко Реј, која под закана ги пуштила двајцата напаѓачи во канцеларијата.Сопругата на Реналд Лузиј изјавила дека нејзиниот маж познат под псевдонимот „Луз“ го преживеал нападот поради тоа што се успал и задоц

loading...
Loading...