Едно лице загина, а над 180 во болница поради топлотен удар во Јапонија

Едно лице загина, а над 180 се пренесени во болница во Јапонија поради топлотен удар, соопшти Агенцијата за вонредни ситуации.Шест лица се наоѓаат во тешка состојба и ќе останат во болница три седмици. Повеќе од половина лица кои доживеале топлотен удар се постари од 65 години.
Минатото лето, десетина лица починаа од топлотен удар, додека пак десетина илјади беа хоспитализирани кога температурите го надминаа 38-миот степен.Шест лица се наоѓаат во тешка состојба и ќе останат во болница три седмици. Повеќе од половина лица кои доживеале топлотен удар се постари од 65 го

Пронајдете не на следниве мрежи: