Египѓаните ја поздравуваат одлуката на ДИК, Кире Наумов нема морално право да ја спречи навремената отплата на пензиите, социјалните додатоци и платите

Loading...

Египѓаните ја поздравуваат одлуката на ДИК, Кире Наумов нема морално право да ја спречи навремената отплата на пензиите, социјалните додатоци и  платите.Египќаните во Р.Македонија, со крајна загриженост, гледаа  на можноста  навремено да не се исплатат пензиите, социјалните додатоци, и платите. Ова, особено што  многу граѓани од  етничката заедница Египќани, се приматели на социјална помош, на многу семејства, тоа  им е единствен извор на егзистенција, исто така, загрижени беа и пензионерите, кој од  истите тие пензии, плаќаат за лекарства, кои им се неопходно потребни. Ова се ранливи категории на граѓани, па никој,  ниту дополнителниот  заменик министер за финансии, Кире Наумов, немаат морално право да   стават  вето на аукција на која треба да бидат запишани државни хартии од вредност во износ од околу 100 милиони евра ќе се одржи според планираното.Ние, во целост, го подржуваме  Министерот за финансии, г динот Зоран Ставрески, кој детално, на целокупната јавност, и ја објасни  ова состојба. Токму затоа, ја поздравуваме Одлуката на ДИК, со која Ките Наумов нема право на Вето за аукцијата на ДХВ.Египќаните во Р.Македонија, со крајна загриженост, гледаа  на можноста  навремено да не се исплатат пензиите, социјалните додатоци, и пла

loading...
Loading...