Експертите одговорија: Еве колку често е нормално да имаме секс!

Кога се мисли на односите во една врска, сексот и улогата која тој игра, неизбежно се доаѓаѓа  до прашањето: „Дали често имам секс?“За да дадеме појасен одговор на прашањето „колку често е нормално да ни се сака да имаме секс“ и што воопшто може да се смета за вообичаен случај за нормално, прашавме експерти во оваа област.
Еднаш месечно
Секој сака да знае дали води нормален сексуален живот со партнерот, но најважно е дека доколку сексуалната врска е нормална и е доволна за двајцата партнери, тогаш сексот еднаш месечно може да се смета за нормален, иако за повеќето сексуални партнери, тоа не се смета за нормално и мнозинството парови имаат секс повеќе од еднаш месечно.
Еднаш неделно
Повеќето брачни парови имаат секс во просек по два пати неделно по фазата во која сѐ уште се нов пар. Ако воопшто сексот може да се дефинира со такви норми, тогаш тоа се смета за нормално, бидејќи се среќава кај поголемиот дел од паровите кои живеат заедно. Кога и двајцата партнери се задоволни од квалитетот и квантитетот, два пати неделно секс се смета за здрава и нормална сексуална желба. Постои голема разлика помеѓу одделните недели и од жена до жена. Многу од дамите меѓу 30 и 40 години се заинтересирани помалку од фреквенцијата на сексуалните акти и повеќе ги возбудува квалитетот, бараат „висококвалитетен“ секс и немаат ништо против да имаа еднаш или два пати неделно, но имајте на ум дека бараат силен оргазам.
Три или повеќе пати неделно
Истражувањата покажуваат дека повеќето од жените сакаат да имаат секс повеќе од 2-3 пати неделно. Здравиот секс зависи од повеќе фактори и тој треба да одговара на потребите на партнерите, особено кога се има предвид дека е комбинација помеѓу тело, разум и душа – тогаш, за да е навистина здраво, треба да ви ги исполнува желбите.За да дадеме појасен одговор на прашањето „колку често е нормално да ни се сака да имаме секс“ и што воопшто може да се смета за вообич

Пронајдете не на следниве мрежи: