Експлозија на концерт во Дијабекир

Две рачно изработени бомби се фрлени денеска врз кафуле во Дијабекир, во југоисточниот дел на Турција, за време на концерт на младата турска пејачка Алејна Тилки.Во експлозијата биле повредени шест лица, но никој не е во критична состојба.
Бомбите биле фрлени од две деца на возраст околу 12-13 години.
Во експлозијата биле повредени шест лица, но никој не е во критична состојба.
Бомбите биле фрлени од две деца на возраст околу 12-13 години

Пронајдете не на следниве мрежи: