Еве како „СЕ УПРАВУВА“ со МАЛ, а како со ГОЛЕМ И ДЕБЕЛ „алат“

Loading...

Велат дека големината на пенисот не е важна за уживањето на девојката, но тоа зависи и од тоа како мажите го користат својот „алат“.Убавината во сексот не е во тоа што можете да уживате во него на различни начини, односно низ различни пози кои даваат поинаков вид на стимуланс и контрола на едниот или другиот партнер.
Со самото тоа, прилагодувањето на позите за подолг пенис може да направи многу за зголемување на вашето и нејзиното задоволство. Просечниот пенис во ерекција е долг околу 13,12 см, додека просекот на должината во опуштена состојба е 9,16 см.
За оние „помалите“ или тие кои така се чувствуваат
Ако сметате дека е помал од просекот и дека тоа може да го расипе доживувањето, немојте да паничите. Секако најдобра поза е одзади, која овозможува најдлабока пенетрација. Партнерката во оваа поза ќе го чувствува секој милиметар од должината, а бонус е што на него му остануваат слободни рацете за да ја допира насекаде по телото. Исто така оваа поза често е болна за жените ако станува збор за маж со пенис поголем од просекот.
За „надарени“ господа
Нешто што звучи идеално, воопшто не мора да биде толку идеално ако партнерката при секс чувствува болка и непријатност, а тоа лесно се случува, со оглед на тоа што просечна вагина во состојба на возбуденост може да се растегне до некои 16 см. Ако вашиот пенис е подолг од тоа, тогаш најдобар избор е „таа горе“ или превртена каубојка, во која партнерката во целост ја контролира длабочината на пенетрацијата.

 

За просечни
Иако слободно може да си играат во сите пози, им се советуваа онаа кога партнерката е над партнерот, со нозете околу него, а тој ја придржува за задникот.
За оние „подебелите“
Вагината нешто полесно се прилагодува на должината отколку на ширината, па не е лошо да користите лубрикант кој ќе ја олесни пенетрацијата. Добра поза е мисионерската со тоа што партнерката широко да ги отвори нозете, бидејќи во спротивно може да го изиритира грлото на матката.
За оние „тенките“
Должината понекогаш не е проблем, бидејќи има и такви кои се оптеретуваат со дијаметарот на својот пенис. За поголемо чувство на исполнување, најдобри се позите во кои на партнерката нозете и се приближени, како што е сексот на страна, или таканаречена поза лажичка. Добар избор е и онаа поза на стомак, а тој пенетрира одзади, така што нозете на партнерката се една до друга. Убавината во сексот не е во тоа што можете да уживате во него на различни начини, односно низ различни пози кои даваат поинаков вид на стимуланс и

loading...
Loading...