Еве што изјави дадилката која обезглави девојче во Москва!

Loading...

Ѓулчехра Бобокулова (30), целосно ја призна вината за убиството на 4-годишната Настја М. и се обидела на полицијата да ѝ ја објасни причината за злосторството: се пожалила дека по разводот со нејзиниот прв маж роднините ѝ ги одзеле трите деца.Таа пристигнала во Москва од Узбекистан пред три години и на препорака од пријатели почнала да работи како дадилка во семејството на убиеното девојче.
Со својот прв маж жената била во брак 12 години, а роднините по разводот и ги одзеле трите деца и Ѓулчехра ја протерале на улица.
Пред околу една година, Бобокулова се запознала во Москва со друг маж, исто така од Узбекистан и според нејзините зборови, со него се гледале два пати неделно.
Ѓулчехра знаела дека мажот има семејство, но се согласила да стане втора, неофицијална сопруга. Но, пред четири месеци, љубовникот се вратил дома и оттогаш дадилката го изгубила контактот со него.
– Немам официјално никаков маж до себе сега, рекла на сослушувањето Бобокулова.
Новинарите дошле до информација од жители на нејзиното село дека жената веќе 15 години е заведена со дијагноза „шизофренија“, болест што од година во година сѐ почесто ѝ се повторувала на пролет.
Таа пристигнала во Москва од Узбекистан пред три години и на препорака од пријатели почнала да работи како дадилка во семејството на убиеното девој

loading...
Loading...