Еве што Нострадамус предвидува за 2017 година- Истокот ќе го ослабе Западот, ќе има војни, поплави, суша

Пророштвата се напишани во стихови, а секој катрен предвидува некое случување од иднината. Многу научници и денес ќе го потврдат необичниот дар на Нострадамус. Во неговите мистични, двосмислени стихови полни со необични асоцијации и метафора многу луѓе ќе препознаат предвидувања на појави од историски луѓе како, Хитлер или Наполеон, најава на светски војни, различни катастрофи, патувањето на човекот на Месечината па и појавата на компјутерските вируси.
Неговите следбеници сметаат дека  следните стихови се однесуваат на она што може да го очекуваме во 2017 година.
-Громови и конфликти
Големиот човек ќе падне на дното на ударот на громот. Злон чин, проречен од страна на носителот на петицијата. Према предвидувањата другите ќе паднат во ноќните часови. Конфликти во Лондон, хаос во Тоскана.
-Битка во заоѓањето на сонцето
Недолго пред да зајде сонцето, битката ќе започне. Голема нација ќе биде несигурна. Совладаните, морското пристаниште нема да даде одговор, мостот и гробот ќе бидат во странски земјии.
-Мал одмор
Чудовишта ќе исчезнат, светот станува сè помал, на земјата ќе владее мир. Луѓето ќе патуваат безбедно низ небото (крај) земјата и морето, но војни ќе започнат повторно ”
-Кралски скандал
Писмата ќе бидат пронајдени во градите на кралот без потпис и име на авторот. Измамата ќе ги скрие понудите да не се дознае кој е љубовникот.
-Необична верзија на животински фарми
Лисицата ќе биде избрана без да изговори еден збор, глумејќи светост во јавноста откако ќе стане тиран ставајќ им нога на грлото на најголемите луѓе.
-Ослабен запад
Два пати поставениот  и два пати соборениот Исток исто така ќе ослабе Западот. Неговиот противник по неколку битки ќе мора да падне.
 Во неговите мистични, двосмислени стихови полни со необични асоцијации и метафора многу луѓе ќе препознаат предвидувања на појави од исто

Пронајдете не на следниве мрежи: