Еве што се случува со жените на кои им недостасува секс!

Loading...

Иако често се мисли дека жените не патат од недостаток на секс, сепак постојат показатели кои го потврдуваат тоа. За да откриете дали и вие страдате од овој проблем, продолжете со читање.1. Жените кои имаат помалку секс патат од хроничен замор.
2. Ако немате доволно секс, помалку се лачи хормонот колаген кој е задолжен за одржување на изгледот на кожата. Кога не се лачи овој хормон поголема е можноста за предвремено стареење на кожата.
3. Жените на кои им недостасува секс имаат повеќе акни, што е предизвикано од недостатокот на прогестерон кој се произведува во текот на сексот.
4. Жените кои немаат доволно секс често се однесуваат непријателски кон другите луѓе.

5. Доколку немате доволно сексуални односи, поголема е можноста да имате послаб отпор на болка.
6. Сексот го продолжува имунитетот, па така недостатокот може да предизвика негово слабеење.
7. Сексот делува на циркулацијата, па со самото тоа и на подобрување на работата на мозокот.
8. Жените кои немаат доволно секс губат самодоверба и константно се незадоволни од себе и од својот изглед.1. Жените кои имаат помалку секс патат од хроничен замор.
2. Ако немате доволно секс, помалку се лачи хормонот колаген кој е задолжен за од

loading...
Loading...