Еве зошто јули е месец за секс!

Loading...

Јули е најактивниот месец за секс, а луѓето се радуваат на интимните милувања во просек по четири пати неделно, покажува истражувањето објавено во „Дејли Мирор“.Истражувањето било нарачано од фирма за еротска долна облека и во него учествувале 2000 возрасни Британци.
Една четвртина од анкетираните парови веруваат дека во месец јули се активни во сексот повеќе од било кога во текот на годината. Убавото време ги тера поданиците на љубовта да се оддаваат на галење.
Нагонот на партнерите се зголемува и од фактот дека горештините во овој месец ги тераат луѓето да одат едвај облечени, што е во корист на сексуалниот апетит. Најлетаргичниот за сексуални односи за Британците се испоставува дека е месецот ноември.
Тогаш тие имаат секс само по два пати неделно.
Уште интересни факти и статистики за летото и страстите
61% од мажите и 53% од жените признаваат дека флертуваат повеќе кога времето е сончево.
61% од двата пола изјавиле дека се чувствуваат посигурни во себе и надворешниот изглед во лето.
75% од господата признаваат дека се восхитуваат на жените кои храбро експериментираат со облеката или носат помалку облека од нив.
40% мажи и жени се убедени дека во лето е многу поверојатно да ја сретнат љубовта на нивниот живот.Истражувањето било нарачано од фирма за еротска долна облека и во него учествувале 2000 возрасни Британци.
Една четвртина од анкетираните п

loading...