Еврејски хороскоп: Каква иднина ве очекува?

Loading...

Еврејски хороскоп: Каква иднина ве очекува?

Месецот на раѓање покажува некоја сила во вас, и слабост – за да се надмине. Но, луѓето не се заклучени во “неговиот” месец. Секој има предности и слабости.”Сефер Yetzirah” е една од првите еврејски книги, тајните на еврејски астрологија. Во Библијата, Талмудот и Кодексот на еврејскиот закон може да се најдат интересни описи за тоа како Бог, преку небесните тела испраќа на нашиот свет виталност. Во исто време,капацитетот на наредбите на Тората е директно поврзан со чудесното, надминување на влијанието на астролошките сили.
Синовите на Јаков, од кои имаше 12 племиња на Израел, започна во 1912 година духовни корени, од кои растат на еврејскиот народ. Тие корени одговараат на 12 хороскопскиот знаци, 12 еврејски месеци, 12 букви од еврејската азбука, и 12 својства на душата, како што е можноста да се види, мисли, зборува и лути.
Tale – Овен (21.03 – 20.04)
Планети: Марс, Плутон
Елемент: Оган
Главна особина: страст
Квалитети: доминантност
Недостаток: нетолерантност
Боја: црвена
Скапоцен камен: дијамант
Растение: бор
Животно: Овци,овнови
Сака: возбуди,авантури
Не сака: рутина,површност
Животен век: Повеќе од 78 години

Особите родени во овој знак се многу жестоки.Лесно се возбудуваат, па често немаат трпение и самоконтрола. Избувливи се и знаат да бидат груби, брзоплети и нетолерантни.Често избрзуваат со донесените одлуки. Во љубовта се љубоморни, но и полни со страст.Постојано бараат нови возбудувања. Жената родена во овој знак е елегантна, чесна, но и предизвикувачка, љубоморна и ја сака еротиката.Овој знак најмногу си одговара со вагите, стрелците, лавовите, а треба да ги избегнува јарците и раковите.
Им одговараат професии поврзани со спортот, индустријата, градежништвото и металургијата.Во работата се постојано напнати, но затоа се добри организатори, педантни се и одговорни. Друштвени се, иако потешко се снаоѓаат во колектив.Се мешаат во сe и ги бранат своите ставови.Имаат многу доблести; чесни се,искрени,верни,точни,храбри,големи патриоти се и секогаш се на страната на вистината.Но,од друга страна,ја потценуваат опасноста,еднострани се,суетни, нетактични и нетрпеливи.Лесно може да станат жртви на сопствените амбиции.

Sor – Бик (21.04 – 20.05)
Планети: Венера
Елемент: земја
Главна особина: постојан
Квалитети: чесност
Недостаток: тврдоглавост
Боја: зелена
Скапоцен камен: топаз
Растение: зеље,зелка
Животно: Крава
Сака: луксуз,куќа
Не сака: промени и несигурност
Животен век: Повеќе од 74 години

Родените во овој знак се упорни и цврсто стојат на земја.Одлични се како организатори и реализатори. Доверливи се,отворени, чесни,храбри и толерантни.Ги сакаат природата и уметноста.Иако се нежни и емотивни, знаат да бидат и тврдоглави и горделиви.Уживаат во раскош и заради тоа можат да бидат и мрзливи,па дури и посесивни и љубоморни.Во сe бараат сигурност.Кога ќе одлучат нешто,не ја менуваат одлуката,и никогаш не се враќаат назад.Го сакаат животот,жуди за радост,среќа и се трудат тоа да го шират околу себе.
Многу им се важни љубовта и сексот.Во љубовта се верни и имаат разбирање за партнерот,го поддржуваат во све.
Во основа се добродушни,иако се внимателни и неповерливи спрема особите кои ги опкружуваат.Нивната доверба тешко е да се стекне,само ако е добро расположен може да се отвори.Добри домаќини се,поврзани со семејсвото,милосрдни се со сиромашните секогаш спремни да помогнат.Се држат до своите принципи и ги почитуваат правилата.Одлично се снаоѓаат во економијата и финансиите.Знаат во што да инвестираат и да заработат,дури и од речиси ништо,но и трошат.

Teomim – Близнаци (21.05 – 21.06)
Планети: Меркур
Елемент: воздух
Главна особина: љубопитност
Квалитети: креативност
Недостаток: површност
Боја: зелена
Скапоцен камен: смарагд
Растение: винова лоза
Животно: верверичка
Сака: промени,патувања
Не сака: едноличност
Животен век: Повеќе од 70 години
Претставниците на овој знак се снаодливи, интелигентни,креативни и динамични.Нивната креативност произлегува од вродената љубопитност. Дружељубиви се и комуникативни,дарежливи..Но, исто така се и нетрпеливи,нервозни и нестабилни. Живеат двоен живот и растргнати се меѓу желбите и можностите.Најд обро се чувствуваат кога дејствуваат на сите фронтови. По природа се немирни и постојано брзаат некаде.
Со партнерот остваруваат длабока врска која се темели повеќе на интелект,отколку на емоции.Нивниот љубовен живот е бурен заради честата промена на партнерите и заради постојаното флертување. Понекогаш имаат по две и повеќе врски.Во животот имаат многу познаници,но малку вистински пријатели.Ги сакаат парите, сакаат да патуваат и успешни се како трговци и слични динамични професии.

loading...