Едноставно неодоливо, одлична идеја за утрешниот ручекСостојки:
4 пилешки батаци и карабатаци
450гр кисела павлака
3 лажици сенф
4 чешниња лук
100мл маслиново масло
Малку вегета
Сол и бибер
3-4 компири
Подготовка:
Напрво тргнете ја кожата од месото. Измешајте ги павлаката и сенфот, зачините и ренданиот лук и убаво промешајте.
Месото додадете го во сосот и наредете го во намастено тавче. Со преостанатата смеса прелијте го месото и распоредете го компирот исецкан на коцки. Прекријте со фолија и печете во загреана рерна на 200 степени околу 50 минути. Тргнете ја фолијата и печете уште 10 минути.
НаздравјеСостојки:
4 пилешки батаци и карабатаци
450гр кисела павлака
3 лажици сенф
4 чешниња лук
1