Се двоумите каков десерт да имате во текот на следната работна недела, за „случајно“ да не ви падне шеќерот? Го имаме решението за вас!Долна кора:
300 г мелени плазма бисквити
125 г маргарин
100 г шеќер во прав
Средна кора:
250 г мелени ореви
1 филџан за кафе врело млеко
125 г маргарин
100 г шеќер во прав
Трета кора:
2 кесички пудинг од ванила
800 мл млеко
250 г маргарин
150 г шеќер во прав
2 кесички шлаг пена
млеко
Подготовката на оваа незаменлива торта е во продолжение:
Долна кора:
Маргаринот и шеќерот во прав се матат пенасто. Се додава мелената плазма и се соединува смесата. Тавата се премачкува со маргарин и се става долната кора. Тавата се става во фрижидер.
Средна кора:
Мелените ореви се попаруваат со врело млеко, се меша и се остава да се излади. Маргаринот се мати пенасто со шеќерот во прав, а потоа се соединува со ладните ореви. Смесата се нанесува над долната кора, се рамни и се враќа во фрижидер.
Трета кора:
Пудинзите се варат во млекото и се оставаат да се изладат, повремено се промешува. Маргаринот се мати пенасто со шеќерот во прав и се меша со ладниот пудинг, сè добро се мати и се нанесува над втората кора. Тортата повторно се става во фрижидер. Шлаг пената се мати со млеко и се нанесува над третата кора. Се украсува по желба. Долна кора:
300 г мелени плазма бисквити
125 г маргарин
100 г шеќер