Од ова јадење сигурно ќе бидете сити!Состојки:500гр мелено месо по изборглавица кромид3 чешниња лук100мл минерална вода1 компирзачини и бибер по вкус За сос:200мл кисела павлакалажичка сенф200мл бело виномалку магдоносПодготовка:Измешајте го добро мееленото месо, ситно сецканиот кромид, лукот и ситно ренданиот компир, па додадете зачини, мелениот бибер и минералната вода. Оставете ја смесата еден час во ладилник. Направете шницли и печете ги на скара или во рерна од двете страни. Измешајте ја павлаката, белото вино, сенфот, ситно сецканиот магдонос и прелијте ги шницлите. Вратете го тавчето во рерна уште 10- ина минути. Сервирајте со варен ориз или печени компирчиња и зелена салата. Наздравје.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:500гр мелено месо по изборглавица кромид3 чешниња лук100мл минерална вода1 компир