FBI се приклучи во истрагата за купување на акции на Heinz

Loading...

Американското Федерално истражни биро (FBI) се приклучи кон истрагите за сомнителното тргување со акциите еден ден пред минатонеделниот договор за преземање на прехранбениот гигант NJ Neinz Co.Американскиот фискален регулатор, Комисијата за хартии од вредност и берзи (SEC), веќе поднесе тужба против неименувани лица поради тргување со акции врз основа на повластени информации.Минатиот четврток фондот на познатиот инвеститор Ворен Бафет, Berkshire Hathaway и 3G Capital на бразилско швајцарскиот инвеститор и филантроп Жорге Пол Леман, го купија Heinz за 23 милијарди долари.Претходниот ден била забележана невообичаено тргување со акциите на оваа компанија.„FBI е запознат со аномалиите во тргувањето со акции еден ден пред објавата на Heinz. Во тек се консултации со SEC за да се утврди дали е сторено кривично дело“, изјави претставник на FBI.
МакфаксАмериканското Федерално истражни биро (FBI) се приклучи кон истрагите за сомнителното тргување со акциите еден ден пре

loading...
Loading...