Фејсбук константно ќе не прати?

Loading...

Социјалната мрежа Фејсбук работи на нова апликација, која ќе ја регистрира локацијата на корисникот во секој момент.
Софтверот ќе биде вклучен цело време, дури и кога уредот на кој апликацијата е инсталирана не се користи. Овие информации ги открија двајца неименувани извори, а според нивните зборови, апликацијата ќе заживее следниот месец.
Марк Цукенберг, основач и директор на Фејсбук, во минатото истакна дека мобилниот пазар е клучен за деловна стратегија, а социјалната мрежа бара начини да ја искористи бројката од 680 милиони активни корисници. Тоа всушност е обид за заработка од користењето на социјалната мрежа преку мобилните телефони. Апликацијата ќе помогне при пронаоѓање на пријатели кои се наоѓаат во ваша близина, а ќе се користи и за рекламирање.
Copyright 2012 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Социјалната мрежа Фејсбук работи на нова апликација, која ќе ја регистрира локацијата на корисникот во секој момент.
Софтверот ќе биде вклу

loading...
Loading...