Фејсбук со нови правила: Сега сите ќе можат да ве најдат по име – Како да се заштитите?!

Loading...

Го имавте скриено Вашиот профил од пребарување на Facebook? Тоа веќе нема да функционира бидејќи опцијата “who can search for me” или кој може да ме пребарува ќе биде отстранета.Според Facebook оваа опција ја користеле мал број на корисници. Сите кои не сте ги блокирале сега ќе можат да Ве најдат преку пребарување на Вашето име. Опцијата беше избришана за сите кои не ја користеа уште во декември. Socialnet.mk со совети како да се заштитите
Како да вратиме дел од безбедноста
Се разбира, на единствениот исправе начин, со ограничување на видливоста на тоа што го споделувате. Сме зборувале неколку пати за ова, но еве како.
1. Прилагодување на приватноста – во менито приватност овозможете кој може да ги види Вашите објави

Повеќе на: МKD-newsСпоред Facebook оваа опција ја користеле мал број на корисници. Сите кои не сте ги блокирале сега ќе можат да Ве најда

loading...
Loading...