Ферид Мухиќ, радикалниот исламист не ги признава Србите и Хрватите. Браво Заев!

Loading...

Српскиот и хрватскиот јазик се само источна и западна варијанта на босанскиот јазик, кој е стандардизиран со правопис околу 200 години пред речникот на Вук.Ферид Мухиќ за српскиот јазик, Србите и Српската Република: Сите во Босна мораат да прифатат дека се Босанци, и тоа е така и тука нема разговор, бидејќи сите зборуваат на босански јазик. Српскиот и хрватскиот јазик се само источна и западна варијанта на босанскиот јазик, кој е стандардизиран со правопис околу 200 години пред речникот на Вук.
По повод српското оспорување и нападот на босанскиот јазик, тој вели дека Бошњаците мораат да  покажуваат гнев а не бес: гневот е моќ, отвара очи, исправа неправда, ја враќа свеста и самопочитта. Треба како Англичаните, кога ги нападна Хитлер да се пролее крв, пот и солзи, но да се одбрани својата и наша Босна. Република Српска е најкрвавото парче земја на планетата и уште има во своето име одредница Република, тоа е чист државен атрибут. Тоа треба да се укине така што постојано треба да се вика дека тоа е геноцидна креација. 
Исламската иднина на Европа – новата книга на кандидатот за пратеник Ферид Мухиќ. Стои ли Заев зад ова? – Прочитајте на следниот ЛИНКФерид Мухиќ за српскиот јазик, Србите и Српската Република: Сите во Босна мораат да прифатат дека се Босанци, и тоа е така и тука нема разговор, би

loading...