Филип Петровски: „СДСМ манипулира за следниве работи…“

Директорот на Државен архив на Република Македонија, Филип Петровски, на Фејсбук потсетува за што сè манипулира СДСМ, а и покрај тоа нивната операција е безуспешна. Неговиот статус ви го пренесуваме во целост:„СДСМ манипулира за следниве работи:
– фалц лични карти од ВМРО (немаме потреба од тоа, народот е со нас) кои сега произлезе дека се нивно производство;
– со смртта на Младенов (се покажа дека нема ништо од лагите дека властта е инволвирана);
– убиствата кај Смилковци (фабрикувана лага без ниеден доказ, сторителите осудени).
Врз основа на овие манипулации влегоа без избори во Влада. 
Сметам дека е време да им се каже дека ако се обидат да ги избегнат изборите, ќе бидат исфрлени од Владата. 
Мора да е голема фрустрацијата на странците кои инвестираа многу пари во оваа операција за ослабнување на државата, кога го гледаат неспособниот Заев.
Операцијата не им успева воопшто.“
„СДСМ манипулира за следниве работи:
– фалц лични карти од ВМРО (немаме потреба од тоа, народот е со нас) кои сега произлезе дека се

Пронајдете не на следниве мрежи: