Вкусно мезе и украс за секое јадењеСостојки
1 француски леб
100гр путер
200гр гауда кашкавал
2 лажици маслиново масло
2 чешниња лук
Малку сол
Начин на подготовка
Лебот исечете го на кришки или на ленти. Чешнето лук пресечете го на половина и истријте го на лебот. Кашкавалот изрендајте го и измешајте го со путерот. Потоа нанесете ја смесата со кашкавал и путер на кришките и наредете ги во тепсија. Печете во рерна загреана на 250 степени пет минути.
Вака приготвен, лебот можете да го искористите како прилог во разни јадења, или едноставно да го искористите како мезе.Состојки
1 француски леб
100гр путер
200гр гауда кашкавал
2 лажици маслиново масло
2 чешниња лук
Ма