ФК Пелистер: Дел од навивачите со своите постапки ги бркаат спонзорите

Фудбалскиот клуб Пелистер испрати соопштение преку кое укажува дека дел од навивачите на битолскиот тим со своите постапки му наштетуваат на клубот и ги бркаат спонзорите.„-По подолг период на лични дисквалификации, навреди и закани од страна на одредена група на навивачи, принудени сме да реагираме и да ја информираме спортската јавност во Битола и пошироко.
Со превземањето на сопственоста на ФК ПЕЛИСТЕР од страна на Цермат доо, се пристапи кон организациско и спортско консолидирање на фудбалскиот клуб на кое што поле се постигнаа одередени резултати. Со оглед на наследената состојба внатре во клубот, како и во неговата непосредна околина, а кусиот временски период, резултатите потфрлија на спортскиот план, иако на организациски план беа преземени сите неопходни мерки околу спортските припреми, финансиска консолидација и стабилизирање на финансиите, преку редовна исплата на обврските према вработените, добавувачите и државните органи.
Во периодот од превземањето, па се до денес, во континуитет се присутни навреди, закани и дисквалификации кон членовите на Управниот одбор на ФК ПЕЛИСТЕР, сопственикот на Цермат доо и актуелниот градоначалник на Општина Битола. Во последно време се случува и атак врз материјални добра кои се во сопственост на Цермат доо, преку нивно оштетување.
За ваквите постапки немаме рационално прифатливо објаснување, од проста причина што желбата на сопственикот и градоначалникот е преку Управата на клубот да направи респектабилен и стабилен фудбалски клуб. И во спортот, како и во секоја сфера, се случуваат и спортски неуспеси.
За жал, ваквите постапки веќе ги одвратија идните потенцијални сериозни спонзори на клубот и на спортот во Битола воопшто, со кои веќе беа постигнати начелни договори, а со ваквите тенденции, во прашање веќе е доведено и понатамошното учество на главниот спонзор“, се вели во соопштението.„-По подолг период на лични дисквалификации, навреди и закани од страна на одредена група на навивачи, принудени сме да реагираме и да ја инф

Пронајдете не на следниве мрежи: