Фолкерката Марија Тодоровска се отвори: Кажа што за неа претставуваат мажите!

Loading...

Фолкерката Марија Тодоровска (21)  вели дека иако има завршено средно ветеринарно училиште не планира да работи според дипломата затоа што музиката и е најголема љубов, а фолкот освен што е правец што најмногу и одговара, признава дека и солидно се заработува.”Немам завршено музичко училиште, но имам три кафеански факултети. Песната досега ме има однесено секаде низ Македонија, Италија, Црна Гора, Швајцарија… Иако сум на почеток на кариерата целта ми е да изградам мој препознатлив стил со кој ќе оставам силен впечаток на фолк сценатаа, вели Марија и додава дека според неа има и глас и стас што е добитна комбинација за успех.
Фолкерката открива дека нема дечко, но признава: “Сум имала и убави, харизматични, духовити, па и богати дечки, но сите се исто ѓубре, ха, ха, ха”.
Неодамна проструи информација дека била киднапирана во Кавадарци пред настап во клуб, но таа вели дека не било киднапирање, туку напад кој, за среќа, сега е зад неа и не сака да се навраќа на таа случка.
Таа за неколку дена заминува на два месеца да настапува во Швајцарија заедно со колегите од Струмица, Принцес бенд, каде што веќе имаат договорено 12 настапи.”Немам завршено музичко училиште, но имам три кафеански факултети. Песната досега ме има однесено секаде низ Македонија, Италија, Црна Гора, Швајца

loading...
Loading...