Формулата со овесни и јаболкови растителни влакна од Хербалајф отсега без засладувачи

Loading...

Подобрената формула ќе помогне во одржување на здравјето на консументите и во постигнување на нивните нутритивни цели.Скопје, 12 октомври 2016: Хербалајф, глобалната нутриционистичка компанија, најави дека ја подобри формулата за Oat Apple Fibre, овесни и јаболкови растителни влакна. Сите вештачки засладувачи се отстранети. Во исто време, формулата сè уште е составена од мешавината на растворливи и нерастворливи растителни влакна од јаболко, овес, пченка, цитрон, цикорија и соја, содржејќи 5 грама растителни влакна во само 18 килокалории по порција. Новата формула е без шеќер.
Оваа нова формула може да се консумира со мешање на едно лажиче во 150 милилитри вода или пак со додавање во Формула 1 шејкот.
 Еди Хајнрич, Сениор Заменик Претседател и Извршен директор во Хербалајф (ЕМЕА), рече: „Како дел од нашата одговорност за снабдување на консументите со производи коишто им помагаат во применување на здрава исхрана, ние секогаш сме во потрага по нови начини за подобрување на нашите производи како резултат на нови истражувања и знаења за правилната исхрана. Вложуваме многу време барајќи како нашите постоечки додатоци може да се менуваат како одговор на проблемите во исхраната. Среќни сме што ја лансираме новата формула за Oat Apple Fibre со цел помагање на консументите да го одржат своето здравје и да ги постигнат личните цели.“Скопје, 12 октомври 2016: Хербалајф, глобалната нутриционистичка компанија, најави дека ја подобри формулата за Oat Apple Fibre, овесни и јаболкови

loading...
Loading...