Фото: Би го пробале ли овој црн хамбургер?

Loading...

Сите знаеме дека Јапонија е одлична земја кога се работи за храна, но произлегува дека Јапонците имаат талент и  за чудни и егзотични јадења. Тие одлучија дека традиционалниот хамбругер е помалку здодевен, па така ланецот сендвичари Бургер Кинг одлучи да направи црни хамбургери.

 

Kuro Diamond и Kuro Pearl хамбургерите добија неверојатен и впечатлив изглед, поради црното сирење, црниот сос од лук и сосема црните лепчиња. Лепчињата и кашкавалот се обоени со бамбусов јаглен, додека сосот од лук е обоен со маслото од лигњите. Тие и понатаму се користат како адитиви во храната во Јапонија.  Тие одлучија дека традиционалниот хамбругер е помалку здодевен, па така ланецот сендвичари Бургер Кинг одлучи да направи црни хамбургери.

loading...
Loading...