ФОТО: Груевски се сретна со лидерите на ЕУ, Доналд Туск и Антонио Тајани

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски го искористи гостувањето на Конгресот на Европската Народна Партија (ЕПП) за да оствари билатерални средби со лидерите на Европската Унија.Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски го искористи гостувањето на Конгресот на Европската Народна Партија (ЕПП) за да оствари средби и разговори со лидерите на Европската Унија.
Груевски се сретна со Претседателот на Европскиот Совет, Доналд Туск и со Претседателот на Европскиот Парламент, Антонио Тајани.
На средбата со Туск, освен Груевски присуствуваше и дел од партиското раководство, Никола Попоски, Владимир Ѓорчев и Александар Николоски.
Освен тоа, Груевски вчера се сретна и со други политичари и влијателни луѓе од политичкиот естаблишмент на европско ниво.
Тој влера се сретнаа со премиерот на Унгарија, Виктор Орбан, со Јанез Јанша од Словенија, со домаќинот на Конгресот и самитот на ЕПП на Малта,  претседателот на Националната партија на Малта, Симон Бустил, со федералниот министер за земјоделство на Сојузна Република Германија и секретар за финансии на ЕПП Кристијан Смид.Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски го искористи гостувањето на Конгресот на Европската Народна Партија (ЕПП) за да оствари средби и разговори с

Пронајдете не на следниве мрежи: