ФОТО: И во Ватикан се обрука: Заев ги прекрши строгите протоколи

Заев и во Ватикан се обрука, ги прекрши строгите протоколиВатикан важи за едно од местата со најстроги протоколи на однесување во светот. На сите официјални настани поканетите гости однапред се информираат за начинот на однесување но и облеката која треба да ја носат.
Овој пат при чинот на прогласување за светица на Мајка Тереза сите присутни беа информирани задолжително да носат темно одело и темна вратоврска.
Но, тоа не важи за Заев кој на сред церемонијата го соблече платото и едноставно двоеше и бил впечатлив за сите останати. Ваквото кршење на строгите правила не го направија ниту гостите поканети од понизок ранг.Ватикан важи за едно од местата со најстроги протоколи на однесување во светот. На сите официјални настани поканетите гости однапред се информираат

Пронајдете не на следниве мрежи: