Фото: Како порано се плаќало за бензин?

Loading...

Ако сте родени пред 90-тите, сигурно се сеќавате како тогаш луѓето плаќале за бензин…Како што можете да забележите на фотографијата, а сигурно многумина се сеќаваат, начинот на плаќање за бензин бил малку поинаков од сега.
Имено, наместо пари или платежни картички и чекање ред на каса за да се платат литрите кои се наточени, во 80-тите години на минатиот век се користеле бонови со кои можело да се обави оваа функција.
Секој бон си имал определено количество на бензин кое може да се купи и во зависност од тоа колку сакате да наточите, толку вредносни бонови можете да купите.
Овој бон е зачуван уште од 1984 година за да не потсети со каква брзина се менуваат работите и можеби да ве наврати малку назад во времето.Како што можете да забележите на фотографијата, а сигурно многумина се сеќаваат, начинот на плаќање за бензин бил малку поинаков од сега.
И

loading...
Loading...