Фото: Кои се најпознатите тинејџери милионери?!

Loading...

Не е се толку едноставно како што изгледа. Иако се чини дека тинејџерите не се грижат за ништо друго освен за добар провод и забава, сепак не е така. Тинејџерските години може да бидат уште покомплицирани ако покрај вообичаените младешки проблеми мора да се грижите и за потребите на вашата растечка компанија. Наместо да размислуваат за шетање, овие тинејџери секојдневно се соочуваат со проблеми на возрасните и на успешните претприемачи.
17-годишниот Ник Д‘ Алосио, неодамна својот сервис за следење и компресија на вестите и го продаде на компанијата „Yahoo“ за 30 милиони долари и работата во компанијата. Претприемачкиот дух ја краси и 15-годишната Мадисон Робинсон чиј бизнис со апостолки и донесе заработка од милион долари.

Најпознати тинејџери милионери Според „Форбс“ се: познатиот музичар Џастин Бибер;

 Ник Д’ Алосио, кој откако ја продал апликацијата работи во „Yahoo“;

Брајан Вонг, кој на 19 години ја основал мобилната мрежа за наградување, која предизвика револуција во мобилните огласи;

Камерон Џонсон, својот прв бизнис го почнал на 9 години правејќи покани за забавите на своите родители, но по неколку години тој го заработил својот прв милион со продажба на честитки и огласен простор на интернет.Не е се толку едноставно како што изгледа. Иако се чини дека тинејџерите не се грижат за ништо друго освен за добар пр

loading...
Loading...