Фото: Лизгајќи се по замрзнато езеро забележал нешто неверојатно!

Loading...

Џефер Сандстром(26) решил  да се лизга на езерото Јонкопинг во Шведска, но таму забележал неверојатна глетка.Лизгајќи по езерото забележал дека нешто  наѕира над површината на мразот, а кога се приближил, сфатил дека гледа во сосема замрзната лисица, заробена во замрзнатото езеро.
„Температурите беа под нулата неколку дена еден по друг, па помислив дека мразот е доволно тврд за лизгање“ – рекол Сандстром за локален весник, и додал дека мразот всушност има дебелина од околу 5-6 сантиметри.

 
Прво го забележал тенкииот мраз, а потоа и замрзнатото животно.
Никогаш не сум видел ништо слично на ова“ – рекол Сандстром, кој сфатил дека веројатно паднала преку мразот и завршила во ледената вода, а така завршил нејзиниот живот. 
Лизгајќи по езерото забележал дека нешто  наѕира над површината на мразот, а кога се приближил, сфатил дека гледа

loading...
Loading...