Фото-натпревар: Xperia Z3 vs. HTC One M8

Loading...

Sony официјално го претстави новиот Xperia Z3, а за многумина оваа серија на телефони се дел од најубавите уреди со Android оперативен систем. Новиот Xperia Z3 само го потврдува ова тврдење…Xperia Z3 ја продолжува традицијата на Sony со OmniBalance дизајн, а изработен е од комбинација на стакло, метал и има заоблени рабови. Од друга страна, HTC One M8 е еден од ретките Android телефони со unibody дизајн, како и алуминиумско куќиште од предната и задната страна.
Екранот на Xperia Z3 е поголем со 5,2 инчи наспроти 5 инчниот на HTC One M8, а и двата поседуваат FullHD резолуција и користат LCD технологија. Кога станува збор за процесорот, Xperia Z3 поседува помоќна варијанта на Snapdragon 801 quad-core процесорот, која работи на 2,5GHz, додека пак HTC One M8 поседува Snapdragon 801 кој работи на 2,3GHz. RAM меморијата е исто така посилна страна кај Xperia Z3, со 3GB наспроти 2GB кај HTC One.
Повеќе на GSM.mkXperia Z3 ја продолжува традицијата на Sony со OmniBalance дизајн, а изработен е од комбинација на стакло, метал и има заоблени рабови. Од друга ст

loading...
Loading...