Фото: Неисправно сервисиран телевизор загуши пензионер

Неисправен телевизор предизвикал пожар во домот на 70 годишниот Петар Стојановиќ од Ниш, при што пензинерот се загушил.Петар успеал да го исфрли надвор телевизорот кој горел, но се загушил обидувајќи се да го изгасни пожарот во домот.
Телевизорот кој се запалил пред извесно време бил на сервис, па се претпоставува дека сервисирањето не било успешно изведено.
Пожарот го пеплосал станот бидејќи огинот се ширел со голема брзина.Петар успеал да го исфрли надвор телевизорот кој горел, но се загушил обидувајќи се да го изгасни пожарот во домот.
Телевизорот кој се запа

Пронајдете не на следниве мрежи: