Фото: НЕВЕРОЈАТЕН потфат – Кина гради стаклен мост над бездна длабока 400 метри?

Loading...

На висина од 400 метри, голем е подвигот да изградите и обичен мост, но за Кинезите тоа не е доволно голем предизвик. Тие имаат амбициозни планови. На планината Вилингуана, во близина на градот Женгџи, кинеските градители планираат еден уникатен мост.
Мостот ќе биде долг 370 метри, а широк 2,3 метри. Најимпресивното од се е што целиот ќе биде од стакло.
Тоа ќе биде првиот и најдолг стаклен мост, кој е направен.
За изградбата на овој посебен мост ќе биде користен посебен вид на стакло, кој се користеше за кинеската вселенска програма. Изградбата ќе чини 41,7 американски долари. На планината Вилингуана, во близина на градот Женгџи, кинеските градители планираат еден уникатен мост.
Мостот ќе биде долг 370 метри, а ши

loading...
Loading...