Фото: Оваа билка го уништува ракот 10 илјади пати повеќе од хемотерапија!

Loading...

Сте знаеле ли дека постои билка на земјата која според истражувањата може 10 илјади пати да ви помогне да се излечите од рак наместо хемотерапијата. Оваа билка е можеби она што многу научници го бараат за лек за најстрашната болест во светот, ракот. 
Истражувањата кои датираат уште од 1970-та година покажуваат дека оваа билка успешно ги убива станиците на ракот во телото и то 10 илјади пати поуспешно од обичната хемотерапија. 
Билката се нарекува Гравиола (латински Annona muricata), а ефектите од неа се враќање на силата и имунитетот за разлика од хемотерапијата која исцрпува.
На оваа билка и се припишуват чудесни способности за оздравување, а нема никакви негативни последици по здравјето кај човекот и затоа може да се употреби во лекување на малигните заболувања.Гравиола (Annona muricata) расте во Мексико, Колумбија, Перу, Венецуела, Карибите, но и во Африка и југоисточна Азија.
Од ова може да се заклучи дека на оваа билка и одговараат подрачја со висока влага и релативно топли зими (не помалку од пет степени Целзиусови). 
Стеблото на Гравилата не е големо, но затоа цела билка може да се искористи. Токму поради тоа Јужноамеркинаските Индијанци ја употребуваат цела: Кората, листовите, семето и плодот. И тоа за лечење многу болести како што се астма, артритис, проблеми со црниот дроб и болестите на срцето.
Има сладок вкус, а потсетува на комбинација на ананас со јагода. За оваа билка е утврдено дека ги лечи многу видови на тумор, а освен тоа помага и кај бактериските и габичните инфекции,го намалува крвниот притисок, помага кај депресијата, стресот и психичките пореметувања, артритисот, црниот дроб, астма, срцето.
Истражувањата покажаа дека оваа билка ги уништува станиците на ракот потполно природно и сигурно, не предизвикува ектремни мачнини, нема губиток на тежината и скалпот. А, екстрактот на оваа билка ги убива малигните станици на 12 видови рак.Оваа билка е можеби она што многу научници го бараат за лек за најстрашната болест во светот, ракот. 
Истражувањата кои датираат уште

loading...
Loading...