Фото: Печатна грешка или заплашување на студентите од домот „Стив Наумов“?

Нови улови се поставија во домот „Стив Наумов“, за сите студенти кои се служат со легло во овој студентски дом. Новиот куќен ред е објавен со печат од управата на стартот на новата академска година. 
Според напишаното на објавата, студентите ќе платат казна од 2.000 евра, доколку во собата имаат посетител после 22 часот навечер.
Сепак најверојатно станува збор за печатна грешка или пак запрашување бидејќи казната е 200 евра. 
По низата поплаки од станарите, претседателот на Студентскиот парламент при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Кирил Спироски, вели дека ќе провери за што станува збор и ќе разговара со управата.
„Ќе барам објаснување што сакале да постигнат со тој несреќен текст“,  вели Спироски за Плусинфо.
Останатите студенти коментираат дека управата одбива да стави потпис на известувањата залепени во ходниците, поради тоа што се работи за обично „заплашување“, кое нема да биде спроведено во пракса.Новиот куќен ред е објавен со печат од управата на стартот на новата академска година. 
Според напишаното на објавата, студентите ќе п

Пронајдете не на следниве мрежи: