Фото: Пензионерка одгледувала марихуана под прозорец!

Loading...

Пензионерка од Ексмаут, ненамерно одгледувала билка канабис, висока метар и половина, која израснала од семињата од храната за птици.  Патрисија Хјувитсон се јавила во радио емисијата на „BBC“, „Devon's gardening“, и прашала за помош, за да ги идентификува стеблата на марихуана.
По дознавањето за оваа вест, се вклучи и полицијата, кој потврди дека пензионерката во незнаење ја одгледала илегалната билка.
„Сликата ја пратив по имејл и добив неколку интересни одговори, а меѓу нив беше и писмо од полицијата“ – изјави Хјувитсон за „BBC“.
Сара Честер, експерт на емисијата „Devon's gardening“, рекла дека семето од канабис често се наоѓа во храната за птици, која стоела точно на местото, на кое израснала марихуаната. Патрисија Хјувитсон се јавила во радио емисијата на „BBC“, „De

loading...
Loading...