Фото: Со само еден поглед на овие 2 фотографии проверете колку сте интелигентни

Loading...

Што цртите на вашето лице кажуваат за вас? Паметни или не? Овие фотографии кои ги направиле научниците ќе ви ја откријат тајната…Ни пишува ли на лицето колку сме паметни? Многумина велат дека високото чело означува високо ново на интелигенција, а пак други ќе речат дека еднставно имате помалку коса.
Ова прашање ги заинтригира и научниците, па затоа одлучија да ја испитаат „интелигенцијата на лицето“.
Plosone.org пишува дека резултатите од истражувањето на чешките научници, покажуваат дека мажите можете да ги оцените по цртите на лицето, но не и жените.
Зошто? Бидејќи предност има привлечноста – привлечните жени ги доживуваме како интелигентни, што не треба да биде правило.
 Истражувањето покажало дека поинтелегентни се оние луѓе кои имаат тесно лице, тенка врада, поголем и подолг нос. Спротивно од тоа широко лице, поголема брада и мал нос говорат за пониско ниво на интелигенција.
Овие две фотографии и скици, говорат за стандардите на низок среден и висок коефициент на интелигенција кај мажите и жените.

КАЈ МАЖИТЕ:

КАЈ ЖЕНИТЕ
Ни пишува ли на лицето колку сме паметни? Многумина велат дека високото чело означува високо ново на интелигенција, а пак други ќе речат дека еднст

loading...
Loading...