Фото: Триењето на стомачето на Буда носи среќа

Loading...

Познатите статуи на насмеаното божество се присутни во целиот свет. Многу луѓе поседуваат мали статуи од ова позитивно божество за да можат да го тријат неговото стомаче.
Буда значи да се биде разбуден.
Доколку не ви е познато, постои верување дека ако го триете стомачето на насмеаниот Буда, тоа ќе ви донесе среќа, успех, напредок и богатство. Ова верување доаѓа од Храмот Лингјин, кој претставува еден од најголемите манастири во Кина, а статуата која се наоѓа на самиот влез од храмот е вистински магнет за суеверните туристи.

Copyright 2013 Puls24 Сите права се задржани. Текстот не смее да се печати или емитува, во целина или во делови без договор со Puls24.Познатите статуи на насмеаното божество се присутни во ц

loading...
Loading...