Фото: Запалено грчко знаме

Додека грчкиот претседател Карољос Папуљас ја продолжува посетата на Албанија, три момчиња во Тирана го запалија грчкото знаме, во знак на протест од посетата на Папуљас, јави МИА.Грчкото знаме било запалено на плоштадот „Мајка Тереза“ околу 16 часот, во моментот кога во хотелот „Рогнер“ кој се наоѓа во близина на плоштадот, се одржувал албанско-грчки економски форум.
Момчињата чиј идентитет не се наведува се приведени од полицијата.Грчкото знаме било запалено на плоштадот „Мајка Тереза“ околу 16 часот, во моментот кога во хотелот „Рогнер“ кој се наоѓа в

Пронајдете не на следниве мрежи: