Фото: Жената на сирискиот претседател се расфрла со пари додека нејзиниот народ умира од глад

Loading...

Додека Сирија страда во крвава граѓанска војна, со стотици луѓе убивани секојдневно, Асма ал-Асад, жената на нападнатиот претседател Башар ал-Асад, се расфрла со државни пари купувајќи раскошни предмети и внимава на нејзината тежина.
 Додека Сирија страда во крвава граѓанска војна, со стотици луѓе убивани секојдневно, Асма ал-Асад, жената на нападнатиот претседател Башар ал-Асад, се расфрла со државни пари купувајќи раскошни предмети и внимава на нејзината тежина.
Навиките на првата дама се да нарачува западна храна за своите деца, да купува лустер за својата летна палата во Латакија за кој плати 450 000 долари и да објавува слики на кои таа носи фитнес додатоци. 

Асма ал-Асад сега е засолнета во противавионско засолниште за да го одбегне секојдневното смртносно насилство во нејзината татковина, додека Сирија и меѓународната заедница го чекаат одговорот од Вашингтон за употребата на хемиско оружје од страна на сирискиот режим, според медиумите кои ја споредуваат со Марија Антоанета, повикувајќи се на oсудената француска кралица.
„Асма Асад нема срце. Таа е опседната од својата желба да изгледа елегантна и убава“, вели Ајман Абдел Нур, поранешен советник на сирискиот претседател. „Таа е во центарот на дворецот на шутовите.“
Повеќе на think.mkДодека Сирија страда во крвава граѓанска војна, со стотици луѓе убивани секојдневно, Асма ал-Асад, жената на нападнатиот претседател Башар ал-Асад,

loading...
Loading...