Француската централна банка предвидува раст на економијата во првото тромесечје

Loading...

 Француската економија во првиот овогодишен квартал најверојатно благо ќе порасне за 0,1 отсто, процени во петокот француската централна банка.Во последното тромесечје од 2012 година активностите во француската економија благо се намалиле за 0,1 отсто, се наведува во првичните проценки.Претходно во третиот квартал беше остварен благ раст од 0,1 отсто, а во вториот квартал имаше пад од 0,1 отсто.Истражувањето на централната банка покажа и дека индексот на деловна доверба во индустријата пораснал во јануари на 95 поени, од надолу ревидираните 94 во декември.Економистите очекуваа пад на индексот на 93 поени. Деловното расположение е подобрено втор месец по ред.
Макфакс Француската економија во првиот овогодишен квартал најверојатно благо ќе порасне за 0,1 отсто, процени во петокот француската централна

loading...