Геј двојка доби дозвола да земе бебе од сурогат мајка

Австралиска истополова двојкадобила дозвола да го напушти Тајланд со бебе од сурогат мајка откако претходно беа детално проверени од тајландската имигрантска служба.Двојката побарала помош од австралиската амбасада во Банкок откако им било збрането да ја напуштат земјата.
Истиот ден на четири двојки им било забрането да ја напуштат земјата со децата кои ги добиле преку сурогат мајка.
Овие безбедносни мерки се резултат на контроверзноста околу сурогат мајчинството во Тајланд поради двојка од Австралија која наводно го оставила бебето од сурогат мајката поради тоа што имало Даунов синдром.
Тајландската влада воведува нови закони за забрана на комерциализирање на сурогат мајкитеДвојката побарала помош од австралиската амбасада во Банкок откако им било збрането да ја напуштат земјата.
Истиот ден на четири двојки им

Пронајдете не на следниве мрежи: