ГЕНИЈАЛНО: Со овој едноставен трик ќе откриете дали батеријата е празна или не!

Секој од нас употребува батерии кои стојат во разни уреди. Но, како ќе дознаете дали батеријата е празна или не, а притоа да не употребите инструменти за мерење?Овој едноставен трик ќе ви го покаже тоа. Сѐ што треба да направите е да ја испуштите батеријата на тврда подлога.
Доколку не „отскокне“, батеријата е полна, а ако отскокне повеќе пати и на крај падне на под, тогаш голема е веројатноста батеријата да е празна.
Погледнете го овој одличен трик:Овој едноставен трик ќе ви го покаже тоа. Сѐ што треба да направите е да ја испуштите батеријата на тврда подлога.
Доколку не „отскок

Пронајдете не на следниве мрежи: