Германски награди за дизајн 2014: Победник Audi R8

Loading...

Објавени се добитниците на германските награди за дизајн за 2014 година. Audi R8 триумфираше во категоријата “Превоз и јавен простор”. Германските награди за дизајн се доделуваат од страна на германскиот совет за дизајн. Советот ги прогласува производите и проектите кои имаат пионерско значење во германскиот и меѓународниот дизајн. Церемонијата на доделувањето на наградите ќе се совпадне со”Ambiente”- меѓународен саем на стоки за широка потрошувачка во февруари 2014 година.

Audi А8 ја освои британската “Т3 Gadget“ награда
Audi А8 е добитник на наградата “Т3 Gadget” во категоријата  “Автомобил на годината”. Британското списание Т3 еднаш годишно ја доделува оваа награда на најиновативните производи. Според жирито моделот Audi А8 е одличен пример за иновација и дизајн.

 

Audi А6 Avant ја освои наградата „Семеен автомобил на годината 2013″
Во 2013 година, читателите на списанијата “AutoStraßenverkehr” и “ELTERN” по втор пат го изгласаа Audi А6 Avant за „Семеен Автомобил на годината” во соодветната категорија.
Околу 35 000 читатели на двете списанија го дадоа својот глас за нивните омилени модели во седум категории. Маркус Зибрехт, маркетинг директор во AUDI AG, ја прими наградата „Семеен автомобил на годината” за А6 Avant

“Бизнис караван за 2013 година”: – врвни позиции за Audi A4 Avant и А6 Avant
Уште една двојна победа за Audi. Преку анкета, читателите на трговската занаетчиска публикација  “handwerk magazine” и на германскиот занаетчиски весник ” Deutsche Handwerks Zeitung”  ги избраа A4 Avant во категоријата автомобили од средна големина и А6 Avant во категоријата големи автомобили за најдобри. Со тоа овие модели ја освоија наградата ” Бизнис караван за 2013 година”. Награда уште еднаш ја истакнува успешноста на моделите со четири прстени. Audi А4 и Audi А6 се најпопуларни автомобили во своите категории меѓу флотните клиенти во Германија. Наградите му беа предадени на Армин Вилингер, раководител на одделот за флотна продажба во AUDI AG од страна на претседателот на VDA – (Германска Автомобилска Комора) Матијас Висман и издавачот Александар Холцман на автомобилскиот саем во Франкфурт.

Audi А8 ја освои британската “Т3 Gadget“ награда
Audi А8 е добитник на наградата “Т3 Gadget” во категоријата  “Автомобил на годината”. Британското списание Т3 еднаш годишно ја доделува оваа награда на најиновативните производи. Според жирито моделот Audi А8 е одличен пример за иновација и дизајн
 Audi R8 триумфираше во категоријата “Превоз и јавен простор”. Германските награди за дизајн се доделуваат од страна на германскиот совет за д

loading...
Loading...