Ги изрешетал родителите и потоа убил 17 соседи поради пари!

Дваесетгодишниот Јанг Кигпеи ги убил своите родители во селото Јема на северозападот од Кина, а потоа, за да го прикрие тоа, убил уште 17 соседи.Полициските инспектори соопштиле дека момчето ги уби родителите по кавга за пари, а потоа, од страв дека убиството ќе биде откриено, убил уште 17 соседи во селото.
Уапсен е неколку часа откако биле откриени телата на мештаните кои останале во домовите.
Ова е едно од најмасовните убиства последните неколку години во Кина, каде масовноните убијци најчесто се луѓе кои имаат проблеми во семејството и околината, наведува АП.
Поради недостаток на огнено оружје во Кина масовните убиства обично се прават со ножеви, отров, експлозивни направи или подметнување на пожар.Полициските инспектори соопштиле дека момчето ги уби родителите по кавга за пари, а потоа, од страв дека убиството ќе биде откриено, убил уште 17 с

Пронајдете не на следниве мрежи: